Szuperdadus

"A legnagyobb kérdés az, hogy mit mondjunk a gyermekeinknek arról a világról, amit kéretlenül kaptak tőlünk."

Ajánlott weboldal

Friss topikok

Archívum

Ki az a szuperdadus?

2009.11.11. 18:39 - szuperdadus

Címkék: gyerek gyermek nevelés szuperdadus

Talán ismeritek a külföldön nagy sikert aratott SuperNanny, azaz szuperdadus című sorozatot.  (Nem, ez nem az, amikor teljesen kezelhetetlen gyerekek mellé küldenek egy dadát, aki aztán szinte végig kívülről nézi az eseményeket és csak annyit mond a szülőknek, hogy "Ezt nem jól csinálod!") Ebben a sorozatban bármilyen probléma felmerülésekor a szuperdadus egyszerű nevelési módszereket tanítva a szülőknek, könnyedén oldotta meg a problémát. De valóban ilyen egyszerű lenne? Egyátalán milyen problémákkal találjuk szemben magunkat a hétköznapjaink során, miközben próbálunk a gyermekeinkkel egy hullámhosszra kerülni?

Egy kicsit jobban beleástam magam ilyen és hasonló helyzetekbe és számomra a legnagyobb tanulság az volt, hogy MINDIG a szülő hozzáállássán és viselkedésén múlik, hogy milyen válaszokat kap a gyermektől! Biztos vagyok benne, hogy ez nem csak a külföldi családoknál működik! Tanuljunk, tanítsunk és élvezzük a gyermekeinkkel töltött időt!

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy megoszthassuk egymással gondolatainkat, tapasztalatainkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperdadus.blog.hu/api/trackback/id/tr391518448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása